Rockfile News / Media artikelarkiv

MUSIKINFORMATIONENS VÄRLDSMÄSTARE
På besök hos Centre D ´Information du Rock i Paris (1992)

PROMOTION AV SVENSK MUSIK I SOHO
- punk, hardcore och alternativ på gång i London - (1996)

MIDEM-CANNES 1996
En " pedagogisk " artikel om MIDEM i Cannes publicerad i tidningen Backstage i mars 1996

BO DIDDLEYS EGG CUSTARD PIE
...och andra kända musikers favoritrecept kan man läsa om i "The Noteworthy Musicians Cookbook" som kom ut under hösten 1996 (1996)

MIDEM - CANNES 1997
Ett reportage som fanns att läsa på engelska i Scandinavian Indie under våren 97. Report from Midem -97 in english. Published in Scandinavian Indie during spring 97.

MIDEM -CANNES 1997
På norsk. Publicerad i FARO JOURNALEN i februari 1997

GLÖM INTE BORT MUSIKENS VÄXTHUS
Många glömmer, eller vet helt enkelt inte var och hur unga lovade band utvecklas. Debattartikeln är tidigare publicerad i Topp 40 , i MM samt i dagtidningen Folket (april 1997 + janauri 1998)

POP I ESKILSTUNA - ÅRETS POPSTAD 98
En artikel om Eskilstunas musikliv publicerad i programtidningen för arrangemanget ÅRETS POPSTAD i januari 1998. Kraftigt redigerad eftersom all text inklusive bilder skulle få plats på ett uppslag. Ansågs läsvärd, kanske på grund av den kraftiga redigeringen (som gjordes av artikelförfattaren)

ESKILSTUNA POPSTAD PRESENTERAD PÅ MIDEM 98 Sveriges första kommun som reser till MIDEM. Men med ett mycket gott skäl. Popstad 98 ska presenteras och många kontakter kunde knytas.

MUSIK ÄR MER ÄN BARA TONER
Ett gästspel i Affärskuriren, Eskilstuna Kurirens näringslivsbilaga som kommer ut varje månad. Denna artikel kom ut i februari 1998 och kommenterar samt ger förslag på hur Eskilstuna Kommun kan satsa på musikindustrin. Två månader senare börjad e Martin Roos ( även känd som manager till Kent ) att jobba som projektledare. Inte helt och hållet på grund av artikeln..kanske. Men vi på Rockfile News / Media är helt nöjda med visioner och val av projektledning.

FESTIVALEN SOM GILLAR ATT BRYTA TRENDER
På festivalen Sommarens Sista Suck är det fritt inträde och bra popmusik. Eller hörde många fel i år ? Fortfarande gratis att gå in men en bred mix av olika musikstilar fanns på programmet. Trist enligt några popentusiaster - utveckling enligt arrangörerna (Augusti 1998)

SVERIGE ÖPPNADE MIDEM - 99 I CANNES
Det var extra roligt att vara svensk på MIDEM i januari 1999. Ett högklassigt artistutbud under öppningskvällen och stor fokusering av Sverige under hela veckan

MUSIKDISTRIBUTION PÅ NÄTET
Tekniken finns redan - Problemen finns inom lagstiftning, upphovrätt och ekonomi. I januari 1999 verkar egentligen ingen ha svar på frågorna eller någon egentlig överblick.

BALSTA MUSIKSLOTT 20 ÅR
Många teorier finns om vad som skapat "det svenska musikundret". I Eskilstuna finns ett av Sveriges största och äldsta musikhus som firade 20 - års jubileum den 8 - 10 oktober 1999. I denna artikel berättas historien om Balsta Musikslott.

INTERNET DOMINERADE MIDEM
På musikmässan MIDEM 2000 i Cannes den 22 - 27 januari var den största förändringen mot tidigare år att Internet och allt som är relaterat till musik på nätet blivit enormt mycket större. Skillnaden mot för bara tre år sedan var imponerande. Då fanns det ett par bolag på plats att jämföra med i år då siffran var 53 stycken

VÄRLDENS DYRASTE MÄSSA?
MIDEM -mässan som fram tills för ett par år sedan var relativt okänd eller i alla fall betraktas som ointressant för såväl media som alla utanför den svanska musikbranschen är inte kvantitetsmässigt en stor mässa - men betraktas för denna expansiva bransch årets viktigaste.

ÖDMJUK POPSTADSPRODUCENT
Maths Broborg är evenemangsansvarig för P3:s Sommarturnén med programmen Sommartoppen och Ketchup,
P3:s humorfestival samt Kethup Party samt det årliga popstadsarrangemanget som år 2002 sker i Skellefteå

KULTURBRO TILL HELSINKI
På besök hos musikbranschen i Helsinki, Finland tillsammans med alla distriksansvariga för musik inom Studiefrämjandet. Kanske en början till ett större musik och kulturutbyte över Östersjön. ( December 2003 )