PROMOTION AV SVENSK MUSIK I SOHO
- punk, hardcore och alternativ på gång i London -

Tre trappor upp på adressen 28 D´arblay Street mitt i stadsdelen Soho i
London har Dave Holmes skiv och promotionbolag Seriously  Groovy  som  justnu som har som en av sina prioriterade arbetsuppgifter att promota  ett antal svenska rockgrupper som ligger på Birdnest och Desperate Fight Records.

Dave visar på en karta hur han har ett perfekt läge rent geografiskt när
det gäller att distribuera information , promo-CD eller helt enkelt bara för att göra ettpersonligt besök hos någon av de tidningar eller radiostationer ligger inom gångavstånd.

" Jag behöver inte någon bil - Jag packar min stora väska och tar mig en
promenad och lämnar material och pratar med redaktörer och producenter "

Om Dave ska lämna material klarar han av sin rundtur till bl a Kerrang,
Time Out, Vox, Billboard, Melody Maker, New Musical Express Capital Radio, Radio One och GLR Radio på c:a 45 minuter. Om det handlar om mer personliga kontakter tar det en arbetsdag. Men 90 % av all viktig media finns inom gångavstånd. De svenska grupper som Dave tror mest på just nu är Final Exit, Abhinanda, Him Kerosene, Shield, The Ellen Jamesians och Sober som inte oväntat hartexter på engelska. Men det  finns  även intresse för grupper som Mögel,Dia Psalma och Big Fish som sjunger på svenska. I mitten på februari besökte Dave Sverige och sina samarbetspartners. Förutom att han upplevde den svenska midvintern som värre än han hade föreställt sig så uppskattade han verkligen det generösa klimatet för ungamusiker och band i Sverige." Här i England saknas initiativ som  att ordna replokaler och sådant , här får alla klara sig själva " varpå Dave avslutar med att berätta om att flexiskivan fortfarande existerar i England som ett medium för okända bandatt nå ut med sin musik.Själva pressningen och produktionen av 1000 ex kostar ungefär 200 Pund vilket även i Sverige skulle kunna vara ett alternativ till att kopiera upp DEMO-kassetter.

Hans Lindell
Rockfile News / Media ( 1996 )

 

© Denna text skyddas av lagen om upphovsrätt. Eftertryck eller annan kopiering förbjuden.